Nurkić i društvo nastavljaju mljeti, nastradali Rumuni

EP B divizije do 20 godina

Nurkić i društvo nastavljaju mljeti, nastradali Rumuni

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine do 20 godina nastavila je da melje svoje protivnike na Evropskom prvenstvu B divizije koje je prije dva dana počelo u Sarajevu, a u okviru 3. kola naši mladi košarkaši su deklasirali selekciju Rumunije rezultatom 96:40.

Nakon što su u prethodna dva kola izabranici Alena Abaza deklasirali Belgiju i Kipar ista sudbina zadesila je u mlade rumunske košarkaše.

Najefikasniji u trećoj pobjedi naše mladog košarkaškog tima bio je njen kapitena Jusuf Nurkić. Novi član NBA ekipe Denver Nuggetsa ubacio je 24 poena, te upisao 16 skokova, po osam u odbrani i napadu.

Odličnu podršku u ovome meču Nurkić je imao u Buzi i Vrabcu koji su ubacili po 11 poena, dok je kod Rumuna najraspoloženiji bio Dragoste sa 10 ubačaja.

Svoju narednu utakmicu mladi košarkaši Bosne i Hercegovine igraju za dva dana, a naredni protivnik biti će im ekipa Estonije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.