Nurkić i Smith vodili Cedevitu do pobjede

Pobjeda Cedevite

Nurkić i Smith vodili Cedevitu do pobjede

Midhat Šljivak

Košarkaši Cedevite upisali su večeras prvu pobjedu u košarkaškom prvenstvu Hrvatske. Zagrebački tim je 84:62 savladao ekipu Šibenik Jolly.

Već nakon prve četvrtine Cedevita je pokazala kako neće dozvoliti novo iznenađenje na svom parketu, nakon što im je Zadar pokvario noć u prvom kolu. Dobili su ovaj dio igre s 23:15, a nakon 20 minuta igre je bilo plus sedam, 45:38.

Međutim, nastavak susreta je ponudio mnogo bolju igru Cedevite. Jusuf Nurkić i Nolan Smith su lagano izlazili na kraj s igračima Šibenika, a nakon 30 minuta igre imali su 14 poena prednosti, 64:50.

Prednost je dodatno povećana u posljednjoj četvrtini, te je na kraju Cedevita došla do zaslužene pobjede. 

Jusuf Nurkić je u ovom susretu ubacio 17 poena, te je imao sedam skokova. Nolan Smith je predvodio Cedevitu s 21 poenom. Cinac je za goste ubacio 18 poena. 

Košarkaši Zagreba su savladali Kvarner 86:65, a Miralem Halilović je ubacio 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.