Nurkić najefikasniji u pobjedi Zadra nad Kvarnerom

Naš reprezentativac nastavlja da oduševljava

Nurkić najefikasniji u pobjedi Zadra nad Kvarnerom

Zadar je večeras na svom terenu u okviru petog kola Hrvatske lige za prvaka ugostio Kvarner. Domaćin je slavio rezultatom 100:65. 

Zadar je mnogo bolje ušao u utakmicu, pa je domaćin nakon deset minuta igre imao dvocifrenu prednost. Ekipa sa Višnjika je vodila 25:15. 

 

Nastavio je Zadar sa dominacijom na parketu. Ekipa našeg Jusufa Nurkića izgledala je odlično pod oba koša, pa je domaćin na odmor otišao sa velikih 54:33. 

 

U nastavku susreta ista slika na terenu, a Zadar je znao iskoristiti greške Kvarnera. Domaćin je u posljednjih deset minuta ušao sa vodstvom 77:49. Do kraja je Zadar odigao rutinski i slavio 100:65. 

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je naš Jusuf Nurkić sa 19 poena, dok je za goste 18 postigao Cinac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.