Nurkić odveo Zadar do pobjede nad Splitom

Sjajan nastup Nurkića

Nurkić odveo Zadar do pobjede nad Splitom

Midhat Šljivak

Košarkaši Zadra savladali su večeras kao gosti ekipu Splita 75:61 u susretu četvrtog kola prvenstva Hrvatske, a fantastičnu utakmicu je odigrao naš centar Jusuf Nurkić.

Prva dionica je donijela vrlo malo poena. Nakon prvih deset minuta Zadar je imao poen prednosti 16:15, ali su Zadrani već u drugoj četvrtini zaigrali nešto bolje, te su do poluvremena stvorili veoma dobrih sedam poena prednosti 40:33.

Zadrani su igrali sjajno i u nastavku. Dominirao je naš Jusuf Nurkić, koji je bio nezaustavljiv po košarkaše Splita. Nakon 30 minuta igre Zadar je vodio 56:45, a prednost su dodatno povećali u posljednjoj četvrtini. Konačan rezultat je glasio plus 14 za Zadar 75:61.

Jusuf Nurkić je predvodio Zadar sa 16 poena i sedam skokova, a poen manje je imao Romeo Travis. Kod Zagreba, Siriščević je ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.