Nurkić potpisao za Cedevitu

Nakon odlaska iz Zlatoroga

Nurkić potpisao za Cedevitu

Samo nekoliko dana nakon što je objelodanjeno da je naš veliki košarkaški talenat Jusuf Nurkić u potrazi za novim klubom, ovaj 17-godišnji 212 cm. visoki centar potpisao je novi ugovor sa zagrebačkom Cedevitom.  

Na nedavno završenom turniru juniorske Eurolige, Nurkić je kao posuđeni igrač iz Zlatorog Laškog u dresu Olimpije imao zapažen nastup sa 18,1 poenom i 11 skokova u prosjeku po utakmici.

 

Nezadovoljstvo je kulminiralo spoznajom da mjesto u prvoj petorci juniora Laškog kod trenera Miloša Šporara uopšte nije sigurno, iako su postojale naznake da je ovoga igrača trener prve postave želio u svojoj ekipi.

 

Ovog velikog talenta bh-košarke nedavno je posjetila delegacija KS BiH, a prilikom tog susreta stigla je i potvrda o velikoj želji ovog mladog igrača da nosi dres naše reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.