Nurkić se igrao i sa Zagrebom

Nurkić odličan

Nurkić se igrao i sa Zagrebom

Midhat Šljivak

Novu pobjedu u prvenstvu Hrvatske upisala je Cedevita. Ovog puta uvjerljivi su bili protiv gradskog rivala Zagreba 104:76 uz još jednu izuzetnu partiju našeg centra Jusufa Nurkića.


Mravi su konkurentni bili samo u prvih 10 minuta. Cedevita je ovaj dio igre dobila 26:25, ali su u ostatku utakmice potpuno dominirali. Do poluvremena su steklo osam poena prednosti, 46:38, no u nastavku su potpuno razbili Zagreb.

Prednost je rasla iz napada u napad. Zagreb nije imao odgovor na izuzetno kvalitetne napadačke opcije Cedevite, te su na kraju poraženi s 28 poena razlike.

Jusuf Nurkić je na parkeru proveo 20 minuta. Naš reprezentativac je bio sjajan, te je u ovom susretu ubacio 16 poena, a dodao je i osam skokova. Tomislav Zubčić je kod Cedevite ubacio 21 poen, dok je na drugoj strani Novačić ubacio 28 poena.

Miralem Halilović nije igrao za Zagreb u ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.