Nurkić, Teletović, Preldžić, Rizvić na oproštaju Opačka

Sve spremno za košarkaški spektakl

Nurkić, Teletović, Preldžić, Rizvić na oproštaju Opačka

Dino Kurbegović

U ljetnoj pauzi kada je u pitanju bh.košarkaška scena, najviše se svakako zanimamo za utakmice kadetske reprezentacije BiH, koja će krajem ovog mjeseca sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Kada su u pitanju košarkaški događaji u našoj zemlji, spektakl koji se ne bi trebao propustiti je svakako utakmica u zeničkoj Areni u ponedjeljak u 18 sati. Riječ je o oproštaju Ivana Opačka, bivšeg reprezentativca BiH i igrača mnogih klubova, koji će u ponedjeljak definitivno kazati zbogom košarci. Na spektakl u Zenicu dolaze najveće zvijezde trenutno u našoj košarci. Svoj dolazak su potvrdili Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Emir Preldžić, Hasan Rizvić, Stanko Barać i Kenan Bajramović, a biće tu još mnogo poznatih imena poput Amela Tuke, Aldina Džidića i ostalih sportaša, koji sigurno garantuju jedno lijepo i nezaboravno veče u Zenici.

Danas je u prostorijama zeničke Arene održana i press konferencija koja je ujedno bila i posljednja najava košarkaškog spektakla u Areni. Organizatori su istakli da je sve spremno za događaj i pozivaju publiku da dođu u što većem broju. Jedan od organizatora i čovjek, koji se oprašta od aktivnog bavljenja košarkom Ivan Opačak, pomalo je nervozan što će u ponedjeljak po posljednji put, kao igrač istrčati u crno-crvenom dresu.

"Imam tremu svakako, jer je ovo sve nekako brzo prošlo. Organizacija ide svojim tokom. hvala Abdurahmanu Kahrimanoviću i njegovom bratu Armendu, koji su nam dali podršku, iako ne mogu zbog ranije preuzetih obaveza biti u ponedjeljak na utakmici.U ponedjeljak ćemo an terenu imati velike i male zvijezde, ali u konačnici to su sve veliki ljudi. Nadam se da ćemo imati dobro ispunjenu Arenu, te da će svi prisutni uživati u egzibiciji i sjajnim asovima na terenu", kazao je Opačak.

Jedna od zvijezda večeri biće 32-godišnji centar, bivši igrač Čelika i reprezentacije Slovenije Hasan Rizvić.

"Nakon 14 godina, kada sam napustio Zenicu, ponovo ću istrčati pred zeničku publiku. Svakako da mi je čast što me Ivan pozvao na svoj oproštaj, drago mi je što ću vidjeti neke bivše saigraće i prijatelje koje dugo ni sam vidio.Ovo je svakako najbolji mogući način da se Opačku zahvali za sve što je uradio za košarku u Zenici i BiH.Uvjeren sam da će to biti jedan veliki spektakl u dobro ispunjenoj Areni", kazao je Rizvić sjajni centar mnogih klubova u Evropi, koji trenutno nastupa u Turskoj za ekipu Orkie Gediz.

Veće zvijezda u Areni biće održano 20. juna u ponedjeljak s početkom u 18. sati, a ulaz za ovaj košarkaški spektakl biće 5 KM. Sva sredstva će biti namijenjena razvoju omladinskog pogona OKK Čelik Zenica, a ulaznice se mogu ukupiti u centru Zenice, te u Areni Zenica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi