Nurkićevim briljantnim partijama ne nazire se kraj

Ubacio 15 poena protiv Šibenika

Nurkićevim briljantnim partijama ne nazire se kraj

Edmir Škorić

Sjajni bh. košarkaš Jusuf Nurkić igra fantastično ove sezone, a potvrdio je to i u visokoj pobjedi Cedevite na gostovanju u Šibeniku.

Nurkićevim sjajnim partijama u dresu Cedevite ne nazie se kraj. On je u 75:54 pobjedi nad ekipom Jolly Šibenik ubacio 15 poena, te je dodao šest skokova. Bio je najefiaskniji igrač svoje momčadi. 

Osim Nurkića, dvocifren broj poena kod Zagrepčana ubacili su još Zubčić (12), Bilan i Smith po 10. U domaćim redovima Smith je ubacio 12, po 11 Katura i Vrlika. 

Cedeviti je ovo druga pobjeda i njome se finalist ABA lige za ovu sezonu plasirao u finale doigravanja za prvaka Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.