Nurković brani protiv Rijeke
Odlaskom moldavskog golmana, Nurković je blizu ostanka u Wisli

Naš golman sve bliže potpisu za Wislu

Nurković brani protiv Rijeke

Adis Nurković, naš reprezentativni golman koji se već osam dana nalazi na pripremama poljske Wisle Krakow sanirao je laku povredu ruke i braniće u današnjem prijateljskom susretu protiv Rijeke.

Nakon što je pauzirao jedan dan, urađeni je snimak palca i ustanovljeno je da nema frakture, te će naš čuvar mreže stati među stative u susretu protiv hrvatskog prvoligaša sa Kantride koji počinje u 18 sati.

Inače, kako sada stvari stoje Nurković je vrlo blizu potpisa ugovor sa poljskim prvakom. Osim toga što je u dvije kontrolne utakmice solidno odradio svoj dio posla, na ruku mu ide i činjenica da je Ilie Cebanu napustio Wilsu.

Moldavski golman juče je iz Austrije otišao porema Poljskoj, gdje je, kao što smo i najavili potpisao ugvoro sa Poloniom Bytom.

Stoga, vrlo je izvjesno da će Nurković ostati u Wisli i da će se sa Mariuszom Pawelekom, povremenim reprezentativcem Poljske boriti za „jedinicu“ aktuelnog šampiona ove zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.