Nurković dobio poziv u reprezentaciju Kosova

Potvrđeno za SportSport.ba

Nurković dobio poziv u reprezentaciju Kosova

Adis Nurković danas je i zvanično dobio poziv u reprezentaciju Kosova, potvrdili su iz Travnika za SportSport.ba. 

Golman koji je upisao tri nastupa za seniorsku reprezrentaciju BiH dobio je "zeleno svjetlo" od FIFA-e da može nastupati za Kosovo, a priliku za debi će imati u predstojeće dvije kvalifikacijske utakmice protiv Hrvatske i Ukrajine. 

Nurković je slučajno došao u situaciju da brani za najmlađu reprezentaciju na evropskom tlu. Obzirom da mu je supruga porijeklom sa Kosova, vrlo brzo je stupio u kontakt sa selektorom Albertom Bunjakuom koji mu je garantovao da će mu putem tamošnjeg fudbalskog saveza osigurati sve papire.

Inače, Nurkoivć je rođen 1986. godine u Velikoj Kladuši i karijeru je započeo u lokalnom Krajišniku. Prije nego što je stao na gol Travnika imao je priliku još nastupati za Krajinu, Cibaliju, Slaven Belupo i Čelik iz Zenice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi