Nurković na pregledu, čeka potpis za Wislu
Na sreću našeg golmana, čini se da će sve dobro završiti

Bh. golman ponovo u Poljskoj

Nurković na pregledu, čeka potpis za Wislu

Adis Nurković, reprezentativni čuvar mreže koji je u prošloj sezoni nastupao za Travnik, po svemu sudeći ipak će ovog ljeta postati igrač Wisle Krakow!

Kao što je poznato, Nurković je u nedjelju napustio pripreme poljskog šampiona u Austriji i vratio se u BiH, obzirom da se dvije strane nisu mogle dogovoriti oko finansijskih uslova ugovora. Navodno, prema informacijama sa zvaničnog klupskog sajta, Marko Vukadin, menadžer našeg reprezentativca promijenio je prvobitni prijedlog ugovora, onaj dio koji se tiče finansija, te je tada „sve palo u vodu“.

Međutim, došlo je do naglog zaokreta i naš reprezentativac otputovao je u Poljsku gdje je obavio ljekarske preglede nakon čega će uslijediti potpisivanje ugovora.

Prema pisanju poljskih medija Nurković će parafirati jednogodišnji ugovor, a kako saznaje SportSport.ba nakon isteka jednogodišnje saradnje moguće je produženje ugovora na još četiri godine, po znatno povoljnijim finansijskim uslovima za našeg igrača.

Nurković je tokom probnog perioda branio tri utakmice (Ružomberok, Ujpest i Rijeka) i među stativama je oduševio stručni štab šampiona Poljske, obzirom da je primio samo dva gola. Ipak, dogovor oko finansijskog kolača mogao je uprskati cijeli stvar... Na sreću našeg reprezentativca čini se da će na kraju sve ispasti dobro.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije