Nurković na probi u Legiji iz Varšave
Adis Nurković

Povremeni reprezentativac BiH u Poljskoj

Nurković na probi u Legiji iz Varšave

Golman Travnika Adis Nurković provešće narednih nekoliko dana probi u poljskoj ekipi Legie, te bi nakon toga mogao potpisati ugovor sa ovom ekipom.

Nurković se prošle godine nalazio na probi u Wisli iz Krakowa, ali taj transfer nikada nije ostvaren.

"Ne znam šta je pošlo po zlu u Krakowu. Trenirao sam sa ekipom, branio u pripremnim utakmicama, ali ugovor nisam potpisao. Da li su ostali bez novca, ili je nešto drugo u pitanju, zaista ne znam", rekao je Nurković.

"Legia je veoma dobar klub, koji ambicije da bude u samom vrhu. Ipak, još uvijek nisam dovoljno upoznat sa poljskom ligom. Ovdje, doduše, znam dvojicu igrača, Semira Štilića i Jasmina Burića iz Lech Poznana", kaže povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

"Imao sam pozive još nekoliko klubova, ali ne bih o imenima jer se nalazim na probi ovdje u Varšavi. Još uvijek ne znam koliko ću provesti ovdje na probi. Nisam još pričao sa trenerima, ali mislim da će to biti negdje oko pet dana", zaključio je Nurković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.