Nurnberg i nakon 15 kola bez pobjede

Mainzu bod u gostima

Nurnberg i nakon 15 kola bez pobjede

E. Škorić

U prvom susretu 15. kola njemačke Bundeslige Nurnberg i Mainz odigrali su utakmicu bez pobjednika, a konačan rezultat glasio je 1:1.

Duel u Nuernbergu odigran je po veoma teškom terenu obzirom da je u Njemačkoj počeo da pada snijeg. 

Strijelac vodećeg gola na utakmici bio je Šveđanin Per Nilsson. Gol je postigao u petoj minuti. Dobar dio posla obavio je Kiyotake po lijevoj strani, ubacio, Nilsson glavom šutirao, a uz malu nesigurnost gostujućeg golmana Kariusa lopta je završila u mreži.

Uspio je Mainz da izjednači petnaestak minuta prije kraja utakmice. Okazaki je na asistenciju Parka Joo-Hoa postavio konačnih 1:1.

Nurnberg je s ovim bodom došao na cifru od devet osvojenih bodova, te su i dalje pretposljednja momčad prvenstva i jedina bez pobjede u dosadašnjeg djelu Bundeslige, ali uz čak devet remija. Mainz s druge strane ima 20 bodova i zauzima sedmo mjesto. 

Bundesliga, 15. kolo:
Nurnberg - Mainz 1:1 (Nilsson 5, Okazaki 75)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije