Nurnberg iznenadio Herthu u Berlinu

Bundesliga, 19. kolo

Nurnberg iznenadio Herthu u Berlinu

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši Nurnberga imali su seriju od 17 utakmica bez pobjede u njemačkoj Bundesligi, a onda su vezali dvije...

Nurnberg je do prije dva kola bio ozbiljan konkurent za 2. Bundesligu, no onda su razbili Hoffenheim s 4:0 u 18. kolu za svoju prvu pobjedu u Bundesligi u sezoni, a onda iznenadili u Berlinu. 

Slavili su protiv domaće Herthe s 3:1 iako je to malo ko očekivao. Andre Ramos je u četvrtoj postigao gol za vodstvo Herthe, ali se gosti brzo vraćaju. 

U 20. minuti je Markus Feulner zabio za izjednačenje, a onda je Josip Drmić u 68. pogodio za potpuni preokret i slavlje gostiju. Ondrej Petrak, nogometaš gostiju, isključen je u završnici, no to nije puno utjecalo na konačni rezultat kada su gosti u pitanju.

Štaviše, s igračem manje su došli do trećeg gola. Drmić je s penala zabio za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 19. kolo:
Hertha - Nurnberg 1:3 (Ramos 4/ Feulner 20, Drmić 68, 94 - penal)


Goal Ramos - Hertha Berlin 1-0 Nurnberg - 02-02... by all-goals-Highlights
Hertha Berlin 1-1 Nurnberg (Goal Markus Feulner) by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.