Nusmir Fajić karijeru nastavlja u Kini

Potpisao ugovor sa drugoligašem

Nusmir Fajić karijeru nastavlja u Kini

Iskusni bh. napadač Nusmir Fajić potpisao je za Xinjiang Tianshan Leopard.

Fajić se nakon raskida saradnje sa Vitezom povezivao sa nekoliko klubova, a na kraju se odlučio za kineski klub Xinjiang Tianshan Leopard koji je proteklu sezonu u tamošnjoj drugoj ligi okončao na osmoj poziciji. 

"Nisam imao namjeru da ostajem u našoj ligi i smatram da sam odlaskom u Kinu napravio dobar potez. Uslove koje sam dobio nisam mogao odbiti, tako da ću u narednom periodu dati sve od sebe da opravdam povjerenje ljudi koji su me angažovali", kazao je Nusmir Fajić za SportSport.ba. 

Sa pomenutim klubom Fajić je potpisao jednogodišnji ugovor i vrijedi dodati da će u istom rangu od naredne sezone nastupati i Beijing Renhe za kojeg nastupaju Zvjezdan Misimović i Sejad Salihović. 

Tokom dosadašnje karijere Fajić je nosio dresove Sloge, Zvijezde, Rudara, Travnika, Mure, Maribora, Dinama iz Minska i Viteza. Jedno vrijeme je bio drugi strijelac BHT Premijer lige BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi