Nyema: Pametnom igrom do 3. pretkola

Liberijac uoči revanša za SportSport.ba

Nyema: Pametnom igrom do 3. pretkola

Aktuelni osvajač Kupa BiH, ssarajevski Željezničar, danas će u Tiraspolu odigrati revanš susret 2. pretkola Evropske lige sa domaćim Sheriffom.

Izabranici Amara Osima imaju minimalnu prednost iz prvog susreta koji je odigran prije sedam dana na Koševu (1:0), a odbrambeni fudbaler Plavih, Patrick Nyema, smatra da je najbitnije izdržati početnu ofanzivu Sheriffa.

"Imamo zaista dobar rezultat iz prvog susreta, s obzirom da nismo primili gol. To nam otvara mnoge mogućnosti danas u revanšu, jer ukoliko postignemo gol, oni moraju dati tri da bi prošli dalje. Ipak, ne smijemo se opustiti niti krenuti na sve ili ništa".

"Mislim da moramo pametno odigrati i izdržati njihove napade na početku. Očekujem napade Sheriffa od prve minute i ukoliko izdržio taj početni pritisak, možemo proći dalje", rekao je Patrick Nyema za SportSport.ba.

Ovaj je igrač bio među najboljim Željinim pojedincima u prvom susretu na Koševu, a kako kaže, želja mu je da ponovi igru iz Sarajeva.

"Ja kao pojedinac ne mogu uticati na konačan rezultat, ali mogu dati svoj doprinos ukoliko odigram dobro. Da bi prošli Sheriff cijela ekipa mora odigrati dobro danas, jer nas očekuje veoma teška utakmica. Ipak, optimista sam i mislim da ova ekipa ima kvalitete i potencijala da danas ostvari rezultat koji bi nas odveo u treće pretkolo".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.