Nymburk savladao Enisey, Kikanović postigao dva poena

Blijedo izdanje Kikanovića protiv Eniseya

Nymburk savladao Enisey, Kikanović postigao dva poena

Danas je Enisey našeg Elmedina Kikanovića u okviru regionalne VTB lige gostovao u Češkoj, ekipi Nymburka, a slavio je domaćin, 69:61.

Gosti iz Rusije bolje su otvorili susret i nakon pet minuta igre došli do vodstva, 12:6. Domaćin je bolje odigrao završnicu četvrtine, ali su Rusi nakon deset minuta ipak vodili, 16:14. Nymburk je bolje odigrao drugu četvrtinu i na odmor otišao sa vodstvom, 30:27. 

 

Drugo poluvrijeme Nymburk je otvorio mnogo bolje i za samo par minuta došao do sedam poena viška. Gosti su uspjeli da smanje zaostatak pa su Česi u odlučujućih deset minuta ušli sa tri poena prednosti. Nymburk je posljednju četvrtinu otvorio jako dobro i nakon tri minute igre došao do plus devet. Do kraja je domaćin zadržao prednost i zasluženo slavio 69:61.

 

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Taylor sa 14 poena. Kod Eniseya 18 poena postigao je Komarovskiy, dok je nap Elmedin Kikanović upisao dva poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije