O Džekinom transferu od 22. maja

Irfan Redžepagić za SportSport.ba

O Džekinom transferu od 22. maja

Pojedini italijanski mediji prenijeli su danas informaciju prema kojoj Edin Džeko gotovo sigurno neće preći u neki italijanski klub. Međutim, to, a ni mnogo toga drugog, nije istina.

Calciomercato je prenio izjavu Irfana Redžepagića, menadžera našeg Dijamanta, prema kojoj Džeko gotovo sigurno neće preći u Italiju ovog ljeta. Ipak, ova informacija nije tačna, ali to ne znači da će reprezentativac Bosne i Hercegovine ipak otići put Milana ili Juventusa.

"Ne, to nije tačno. Ja u ovom trenutku zaista ne znam o kakvoj se izjavi radi za italijanske medije", kaže Redžepagić za SportSport.ba.

"Što se tiče transfera Edina Džeke, još najmanje sedam dana neće biti ništa konkretno. Naime, klubovi ovih dana završavaju sezonu i neće još krenuti u stvaranje ekipe za narednu. Gotovo je sigurno da barem dva ili tri velika kluba neće imati iste trenere kao sada, a čim dođe novi trener dolaze i nove želje u vidu pojačanja", rekao je Redžepagić.

"Evo vidite kako je to bilo u Wolfsburgu. Gerard Houlier je već bio potpisao ugovor, ali mu je žena obolila od raka i sve je palo u vodu. Sve je moguće, sve su opcije i dalje otvorene".

"Najvjerovatnije će se mnogo više o transferu Džeke znati u periodu od 22. do 30. maja. Tada bi moglo biti nekih konkretnijih kontakata, ali do tada su sve same špekulacije", dodao je Redžepagić u razgovoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.