Obafemi Martins platio vlastitu odštetu i otišao u MLS

Novi igrač Seattle Soundersa

Obafemi Martins platio vlastitu odštetu i otišao u MLS

A. Haznadarević

Nigerijski napadač Obafemi Martins, odlučio je da se sam izbori za 'slobodu', te je svojim novcem otplatio vlastitu odštetu kako bi postao slobodan igrač i na taj način došao nadomak realizacije transfera.

 

Dvadesetosmogodišnji Marins, koji je tokom prošle godine pojačao ekipu Levantea, nije dugo razmišljao nakon što su čelnici MLS momčadi Seattlea stupili u kontakt s njim, te je u kratkom roku prekinuo sve veze koje su ga vezale za njegovu, sada već bivšu momčad Primere.

 

Prilikom dolaska na tlo SAD-a, Nigerijac je poručio:

 

"Ovo je novi veliki izazov za mene i jedva čekam obući dres svog novog kluba".

 

Inače, Martins je u svojoj bogatoj karijeri nastupao u dresovima Reggiane, Intera, Newcastlea, Wolfsburga, Rubina, Birminghama i Levantea, koji mu je bio posljednja stanica prije odlaska preko okeana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.