Obala Slonovače slavi Vahu
Vahid Halilhodžić

Nakon plasmana na SP

Obala Slonovače slavi Vahu

Va­hid Ha­lil­ho­džić, se­le­ktor Oba­le Slo­no­va­če, osi­gu­rao je pla­sman ovoj re­pre­zen­ta­ci­ji na SP u Ju­žnoj Afri­ci, idu­će go­di­ne.

Iako se u "nje­go­voj" gru­pi igra­ju još ne­ke uta­kmi­ce, Va­ha je ma­es­tral­no za­vršio ci­klus. Ju­čer smo ga pro­bo­di­li u svom svo­joj re­zi­den­ci­ji u gla­vnom gra­du Oba­le Slo­no­va­če, gdje je po­pu­lar­noš­ću za­sje­nio i Dro­gbu.

- Ko­li­ko je sa­ti? Šta, je­dan? Uh, nei­spa­van sam, umo­ran, ali sre­tan - do­če­kao nas je Va­ha. Ima­li smo broj­na pi­ta­nja, on nas je pre­du­hi­trio...

- Vi­dio sam da smo po­bi­je­di­li 2:0. To je naj­va­žni­je, jer su uta­kmi­ce sa aut­saj­de­ri­ma naj­te­že. Čes­tit­ke Ći­ri Bla­že­vi­ću. Na­dam se da će i Bo­sna i Her­ce­go­vi­na izbo­ri­ti že­lje­lji pla­sman. Vi ste pro­šli čak tri ci­klu­sa. - Odi­grao sam se­da­mna­est uta­kmi­ca i sa­mo je­dnu iz­gu­bio. Bi­la je to pri­ja­telj­ska uta­kmi­ca sa Ja­pa­nom, ka­da mi je ne­dos­ta­ja­lo po­la ti­ma. Uvjer­lji­vo ste za­vrši­li po­sao. Pri­bo­ja­va­li ste se Bur­ki­na Fa­so, a on­da ih pre­ga­zi­li.

- Bi­lo je te­ško, jer je prvo po­lu­vri­je­me za­vrši­lo sa tek 1:0. Ima­li su i oni šan­si, ali je naš gol­man bra­vu­ro­zno re­ago­vao. Ka­sni­je smo ih do­tu­kli. Os­ta­ju nam još dvi­je uta­kmi­ce sa Ma­la­vi­ma i Gvi­ne­jom. Vje­ro­va­tno će­mo igra­ti sa kom­bi­no­va­nim ti­mom.

Ka­ko se pro­sla­vio us­pjeh?


- Mi­slim da se još uvi­jek sla­vi. Na­kon uta­kmi­ce, blo­ki­ra­na je uli­ca ko­jom smo se sa sta­di­ona odve­zli do ho­te­la. U svla­či­oni­cu nam je do­šao pred­sje­dnik drža­ve, svi­ma sti­snuo ru­ku. Me­ne je po­se­bno za­hva­lio i izra­zio že­lju da ova­ko nas­ta­vi­mo na svjet­skom prven­stvu. Is­prav­lje­na je ovim je­dna ne­prav­da. Kao igrač na SP u Špa­ni­ji, nis­te do­bi­li pra­vu šan­su. Sa­da ste kao tre­ne­re su­di­onik. - Go­di­na­ma no­sim taj oži­ljak. Mi­lja­nić me vo­dio 1982. go­di­ne u Špa­ni­ju, ali mi ni­je dao pra­vu šan­su. Sa­da idem kao tre­ner ali Oba­le Slo­no­va­če. Bit ću po­tpu­no sre­tan ako i BiH bu­de igra­la u Afri­ci - izja­vio je za "San" Va­hid Ha­lil­ho­džić, naš naj­bo­lji am­ba­sa­dor, ka­ri­zma­ti­čni tre­ner, ko­ji je me­đu prvi­ma osi­gu­rao svo­joj re­pre­zen­ta­ci­ji nas­tup na mun­di­ja­lu. Us­pjeh, ko­ji se mo­že po­no­si­ti i Bo­sna i Her­ce­go­vi­na.

(Sinan Sinanović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti