Obavljen žrijeb Premijer omladinske lige

Obavljen žrijeb Premijer omladinske lige

Obavljen je žrijeb i u Premijer Omladinskim ligama Bosne i Hercegovine, Jug i Sjever. Prvo su na red došli ligaši sa Juga, koji su redom dobili slijedeće takmičarske brojeve: 1. Olimpik, 3. Leotar, 4. Sarajevo, 5. Zrinjski, 6. Slavija, 7. Radnik (Hadžići), 8. Željezničar, 9. Široki Brijeg i 10. Velež.

Od ove sezone obje grupe imaju po devet klubova te po bergerovoj tablici onaj klub koji ima za protivnika sa brojem 2. taj je klub slobodan.

U 1. kolu slobodan je Široki Brijeg, a voljom žrijeba sastaju se: SARAJEVO: Olimpik - Velež, TREBINJE: Leotar - Željezničar, SARAJEVO: Sarajevo - Radnik i MOSTAR: Zrinjski - Slavija.

U grupi Sjever klubovi su dobili slijedeće takmičarske brojeve:

1.   Laktaši, 2. Rudar, 3. Travnik, 4. Sloboda, 5. Zvijezda  Gradačac, 6. Drina (Zvornik), 7. Borac, 9. Modriča Maxima i 10. Čelik. Broj 8. Nije izvučen te je svaki klub koji treba igrati sa brojem 8 u tom kolu slobodan. U 1. kolu sastaju se:

2.   LAKTAŠI: Laktaši  - Čelik, PRIJEDOR: Rudar - Modriča Maxima, TUZLA: Sloboda - Borac, GRADAČAC: Zvijezda Gradačac - Drina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti