Obavljen žrijeb za ženski Eurobasket

Obavljen žrijeb za ženski Eurobasket

Midhat Šljivak

Danas su izvučene grupe za Evropsko prvenstvo za košarkašice koje će biti održano u Francuskoj od 15. do 30. juna naredne godine.


Aktuelne prvakinje Evrope košarkašice Rusije igraće u grupi B zajedno sa selekcijama Švedske, Španije i Italije. Od naših susjeda Crna Gora je smještena u grupu A sa Ukrajinom, Turskom i Slovačkom, dok je Srbija u grupi C sa selekcijama Latvije, Francuske i Velike Britanije.

Košarkašice Hrvatske igraće u grupi D sa Češkom, Bjelorusijom i Litvanijom.

Po tri tima iz svake grupe će proći u naredni krug takmičenja, te će od grupe A i B biti napravljena grupa E, dok će od grupa C i D biti napravljena grupa F.

Grupa A: Crna Gora, Ukrajina, Turska, Slovačka
Grupa B: Švedska, Španija, Rusija, Italija
Grupa C: Srbija, Latvija, Francuska, Velika Britanija
Grupa D: Litvanija, Belorusija, Češka, Hrvatska

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.