Obećali ostaviti srce na terenu
Rukometna reprezentacija BiH

Uoči meča protiv Srbije

Obećali ostaviti srce na terenu

Adnan Beganović

"Očekuje nas teška utakmica, Srbija ulazi u meč kao favorit, ali i mi imamo svoje adute. Atmosfera u timu je sjajna i nadam se pobjedi u Skenderiji", rekao je Halid Demirović pred dva duela naše rukometne reprezentacije sa Srbijom.

Svi naši igrači uvjereni su u dobru partiju, a nadaju se uspjehu i velikoj podršci sa tribina.

"Moramo u utakmicu ući hladnih glava. Ne smije nam se ponoviti Mađarska. Svjesni smo pritiska koji nosi meč, kako zbog nedavne prošlosti, tako i zbog bodova kojima bi bili bliži EP u Austriji 2010. godine. Srbija je dobar protivnik i niko ne može sa sigurnošću tvrditi da ćemo pobjediti, mada svi vjerujemo u pozitivan ishod susreta", rekao je lijevi bek naše reprezentacije Mirsad Terzić.

Golmanski dvojac naše reprezentacije, Nebojša Grahovac i Adnan Šabanović, obećao je u svoje ime da će ostaviti srce na terenu, kao i ostali prvotimci. Obojica smatraju da najveća opasnost našem timu prijeti od bekova Srbije i da je ključ uspjeha zaustaviti njihovu kontru i polukontru.

RS BiH potpisao je i nove sponzorske ugovore sa tvornicom duhana Sarajevo i turističkom agencijom Solazur.
U ime Grada Sarajeva prigodan govor održao je i nekadašnji kapiten naše košarkaške reprezentacije, a sada dogradonačelnik Nenad Marković.

"Znam šta znači igrati ovakve utakmice, a pogotovo koliki značaj ima učešće jedne reprezentativne selekcije ne Evropskom prvenstvu. Optimista sam i nadam se da će momci odigrati dobru utakmicu i donijeti osmjeh na lice svim ljubiteljima sporta u našoj državi. Grad Sarajevo pomagaće našu rukometnu reprezentaciju koliko god bude u mogućnosti. Uputio bih molbu svim navijačima da sportski i fer bodre našu reprezentaciju te da na taj način pokažemo da volimo sport i našu državu", istakao je Nenad Marković.

Naši rukometaši će večeras po prvi put obaviti trening u "Skenderiji" sa početkom u 20 sati, dok Srbija ima termin od 18:30. Reprezentacija naših istočnih susjeda očekuje se u našem glavnom gradu danas oko 17, a njihova baza biće hotel "Hollywood" na Ilidži.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.