Obećao je da će smršati: Dupli program Amara Osima u Međugorju

Cviko i Gušo bolji u teniskom duelu u dublovima

Obećao je da će smršati: Dupli program Amara Osima u Međugorju

Tokom priprema u Međugorju, teško je razlikovati dane, koji je koji. Otprilike svaki je isti, osim nedjelje. Nedjelja se ne da prevariti.

Šta god da radite ili ne radite, koliko god vam je nebitno koji je dan, nemoguće je ne osjetiti nedjelju dosadnu. Fudbaleri Željezničara tako su danas odradili rekuperacijski trening i popodne dobili voljno, vrijeme za "slobodne aktivnosti".

Odmarali međutim nisu članovi stručnog štaba kojima je u posjetu stigao Rusmir Cviko nekadašnji team menager Plavih iz vremena kada je Željo osvajao titule kako u prvenstvu i Kupu, a danas trener sa zavidnim iskustvom iz Kine.

Prvo su zajednički gledali finale Australian Opena, a onda su tu priliku iskoristili kao razlog da i sami odigraju meč u dublu. Australian Open je, Međugorje svakako teniski grad, a Osim, Gušo, Memić i Cviko ljubiteji tenisa. U tren oka istrčali su na zatvoreni teren i pokazali da iako nisu u cvijetu mladosti itekako imaju "štiha".

Na kraju slavio je teniski par Cviko/Gušo i to nakon tie-breaka u drugom setu, a kako je aktuelan Grand Slam u Australiji, dogovoreno je da posljednji gem bude odigran na deset dobivenih poena. Dosadno nedjeljnje popodne tako je pretvoreneo u vrlo zanimljivo. Meč je uživo posmatrao i bivši Željin fudbaler Josip Čilić.

12 rundi bez problema

Na predstavljanju novog šefa stručnog štaba Plavih, Amar Osim je saopćio da neće previše davati intervjue niti gostovati po televizijama, između ostaloga i jer se udebljao. 

"Kad smršam... smršat ću!"

Međutim kako je krenuo, mogli bi čitati njegove velike intervjue i gledati ga na TV-u. Šta radi? U posljednje vrijeme Osim aktivno "trenira" boks, a sparing partner mu je bokserski trener Jasminko Jašar.

Osim tvrdi da je u zadnjih mjesec smršao šest, a Jašar osam kilograma, nego se "opustio" pa dobio opet dva kilograma.

Trener isto tako kaže da nikada nije vidio izdržljivija pluća.

"Čovjek odradi 12 rundi i to bez velike pauze. U njegovim godinama 36 minuta boksati ja nisam mislio da je moguće", priča Jašar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jučer prije utakmice s Igmanom iz Konjica dvojac je odradio 12 rundi, pa iako je bilo planirano da i danas odrade trening, Osim se opredijelio za drugu vrstu rekreacije. Da ne izbori treći set u meču dubla koštao ga je "šupalj" reket Almira Memića.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

srcerukelopata
A kad dođeš iz Međunožja, čeka te -15 u Šeheru.
32 0
Plavi21
Bojite se Osima, shvatam...
0 30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije