Obilje Zmajeva u HNL-u

Danas počinje prvenstvo Hrvatske

Obilje Zmajeva u HNL-u

Danas utakmicom Hajduk - Šibenik počinje novi šampionat Hrvatske u koji zagrebački Dinamo ulazi kao najveći favorit za osvajanje sedme uzastopne titule.

HNL je ljubiteljima fudbala u BIH uvek bila najinteresantnija liga od svih u regionu bivše SFRJ, a razlog je naravno veliki broj igrača koji je ostavio dubok trag kako u najvećim klubovima poput Dinama i Hajduka tako i u ostalim kao što su Zagreb, Rijeka, Osijek, Cibalija i drugi.

Od Šabića, Konjića, Halilovića, Hasančića i Brkića preko Spahića, Nadarevića, Mujdže, Ibričića do Zeca i Alispahića. To je samo deo BH igrača koji su u HNL stekli afirmaciju i kasnije krenuli dalje,a biće ih dosta i u novoj sezoni.

Dvojac rezervisan za prve dve pozicije se zna, ali dodatnu draž daće žestoka borba za opstanak s obzirom da ispada čak pet timova, a ulazi samo jedan jer se HNL smanjuje na 12 klubova. Prošle sezone izjenadio je Split osvajanjem trećeg mesta, to isto je pre njih uradila Cibalia, a nikako da se probude Zagreb, Rijeka i Osijek koji su poslednjih sezona samo u proseku.

Fino se stabilizovao Karlovac istina više rezultatima nego novcem, dok je Slaven tradicionalno u vrhu, a Varaždin se bori uprkos tome što nema novca što je karakteristika praktično za sve timove osim Dinama i Hajduka uz koje u stabilne klubove možemo uvrstiti Lokomotivu koja je filijala Modrih, zatim Istru i Split koje imaju privatnu ulagače dok je na primer u Šibeniku mnogo teže, a i Rijeka diše na škrge.

Svaki klub može da ima po 6 stranaca, a među njih ne spadaju oni koji imaju dvojno državljanstvo gde je upravo mnogo igrača iz BIH. U prvom kolu već danas igraju Hajduk i Šibenik i to zato što Bili igraju sa Barcelonom u subotu dok se u ostalim susretima sastaju Slaven - Zagreb (petak), Osijek - Rijeka (petak), Dinamo - Inter (subota), Karlovac - Istra (subota), Lučko - Zadar (subota), Cibalia - Split (nedelja), Varaždin - Lokomotiva (nedelja). Tri tima i to Lokomotiva, Inter i Zagreb će svoje utakmice igrati petkom, a ostali subotom dok su mečevi nedeljom samo u onim slučajevima kad timovi igraju u Evropskim kupovima.

Novi prvoligaš je Lučko dok je ispao Hrvatski Dragovoljac. U nastavku pročitajte koji će sve igrači uz BIH igrati u HNL uz napomenu da trenutno samo Zadar i Varaždin nemaju igrače iz naše zemlje.


Dinamo Zagreb (trener Krunoslav Jurčić)
Mehmed Alispahić (23 godine)
Ivan Krstanović (28, pasoši BIH i Hrvatske)
Hajduk Split (Krasimir Balakov)
Josip Barišić (27, BIH, Hrvatska)
Slaven Belupo (Roj Ferenčina)
Borislav Pilipović (27)
Split (Ivan Katalinić)
Velimir Vidić (32, BIH, Hrvatska)
Predrag Šimić (32, BIH, Hrvatska)
Josip Serdarušić (24, Hrvatska, BIH)
Bojan Golubović (27)
Osijek (Vlado Bilić)
Zoran Kvržić (22)
Josip Lukačević (27, BIH, Hrvatska)
Cibalia (Stanko Mršić)
Mato Mašić (21)
Dario Zuparić (19, BIH, Hrvatska)
Mladen Bartolović (34, BIH, Hrvatska)
Šibenik (Vjekoslav Lokica)
Ivan Medvid (33, BIH, Hrvatska)
Mladen Jurčević (28)
Rijeka (Alen Horvat)
Alen Dedić (26)
Lokomotiva (Marijo Tot)
Romeo Mitrović (32, BIH, Hrvatska)
Ivan Sesar (22, BIH, Hrvatska)
Dalibor Pandža (20)
Karlovac (Srećko Lušić)
Adnan Likić (24)
Emilko Janković (27)
Kenan Čejvanović (24)
Edin Husić (25)
Adis Stambolija (25)
Istra (Igor Pamić)
Ninoslav Milenković (33, BIH, Srbija)
Mateo Sušić (20, BIH, Hrvatska)
Asim Šehić (30, BIH, Hrvatska)
Mario Jurić (34, BIH, Hrvatska)
Zagreb (Luka Pavlović)
Damir Šovšić (21, Hrvatska, BIH)
Inter Zaprešić (Ilija Lončarević)
Ivan Mršić (20, BIH, Hrvatska)
Lučko (Dražen Biškup)
Haris Mehmedagić (23)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.