Obistinile se crne sumnje: Povreda protiv Armenije skupo koštala Koljića

Završena sezona

Obistinile se crne sumnje: Povreda protiv Armenije skupo koštala Koljića

A. Čaušević

Jedan od igrača koji je eksplodirao ove sezone i zasluženo dobio poziv u reprezentaciju BiH bio je Elvir Koljić.

Poslije sjajnih igara u Craiovi Robert Prosinečki je Koljića pozvao za prve mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Armenije i Grčke.

Odlični napadač je zaigrao protiv Armenije na Grbavici, na terenu je proveo nekoliko minuta, povrijedio se pa je morao izaći iz igre.

Koljić je doživio ropturu bedrenog mišića dužine 1 cm, posljednjih sedmica napravio je niz pregleda, ljekari su ga na sve načine pokušali oporaviti, međutim sve je bilo bezuspješno.

Prema pisanju rumunskog lista Fanatik nakon posljednjih pregleda obavljenih u Bukureštu sezona za Koljića je završena.

Da je Koljićeva povreda ozbiljna potvrdio je i trener Denis Murga nakon poraza od Viitorula(2:1).

"Koljić je povrijeđen. Ne znam da li ćemo ga gledati više ove sezone", rekao je italijanski stručnjak.

Inače, Koljić je na 19 ligaških mečeva u dresu Craiove zabio čak 13 golova. Dodao je još dva u Kupu Rumunije te osam u Premijer ligi dok je nastupao za Krupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi