Objavljen raspored Lige 1: Derbiji odmah na početku sezone

Pogledajte raspored

Objavljen raspored Lige 1: Derbiji odmah na početku sezone

E. Škorić
Teme:

Danas je objavljen kalendar za narednu sezonu francuske Lige 1.

Prvenstvo u Francuskoj starta u petak 9. avgusta, a završava se 23. maja 2020. godine, kada će se odigrati 38. kolo.

Od sezone 2014./2015. struktura kalendara je modernizirana kako bi se uzeli u obzir sportski aspekti, želje klubova i emitera, kao i klimatska i organizacijska ograničenja.

U prvom kolu možemo izdvojtii derbi Monaco - Lyon, dok PSG u odbranu naslova kreće protiv Nimesa, a Lille dočekuje Nantes Vahe Halilhodžića.

Drugo kolo donosi okršaj Rennesa i PSG-a, Metza i Monaca, Nantesa i Marseillea, a u trećem kolu sastaju se Nica i Marseille, Lille i St. Etienne, dok Lyon gostuje Montpellieru, a PSG dočekuje Toulouse.

U petom kolu je derbi Monaco - Marseille, a u šestom Lyon - PSG, u sedmom kolu Monaco - Nice, osmo kolo donosi Nice - Lille okršaj, kao i okršaj Bordeaux - PSG.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kompletan raspored možete pronaći OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi