Otpisana zvijezda PSG-a priznaje: Istina je, pregovaram sa Juventusom!

Da li će Stara dama dobiti još jedno "besplatno" pojačanje?

Otpisana zvijezda PSG-a priznaje: Istina je, pregovaram sa Juventusom!

Adrien Rabiot je zimus zaratio sa čelnicima PSG-a jer je njima iza leđa dogovarao angažman u Barceloni i odbijao produžiti saradnju sa "Svecima".

Rabiotov ugovor za PSG-om će zvanično isteći na kraju ovog mjeseca, ali on neće kao slobodan igrač u Barcelonu.

Ta opcija je davno propala, a 24-godišnjak se u međuvremenu počeo povezivati sa Manchester Unitedom i Tottenhamom.

Ipak, prošle sedmice su iz Francuske stigla dosta iznenađujuće informacije.

Naime, francuski mediji su prenijeli da je Rabiot sada spreman potpisati novi ugovor sa PSG-om, te da mu je klub sa Parka prinčeva voljan isti i ponuditi - nakon svega.

Trener Thomas Tuchel i "gazda" Al-Khealifi su spremni zakopati ratne sjekire sa Rabiotom i dati mu novi ugovor, pa i zbog činjenice da je odavno planirano da u budućnosti veznjak bude vođa PSG-a i simbol kluba čiji je i produkt.

Onaj koji nije želio pružiti ruku pomirenja i dati novu šansu Rabiotu jeste sportski direktor Antero Henrique. Međutim, on je na odlasku pa više nema prepreka za pomirenje PSG-a i Rabiota.

Međutim, danas stižu nove ekskluzivne informacije i to iz usta samog Adriena Rabiota.

Rabiot se trenutno nalazi u italijanskog odmaralištu Porto Ercole sa svojom majkom, a upravo tamo je razgovarao sa novinarima Corriere dello Sporta i Tuttsporta, te potvrdio da je u pregovorima sa Juventusom.

"Juventus je veliki klub za koji bi svako volio igrati... Istina je, razgovaramo", poručio je Rabiot.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sportitalia je nešto ranije tvrdio da je Juventus stupio u kontakt sa Rabitom, a čini se da su pomenute tvrdnje bile istinite.

Čini se da bi nakon Aarona Ramseyja još jedan veznjak kao slobodan igrač mogao stići u redove Stare dame.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Sad ce ova 3 , 4 barcina majmuna da se nakace i izlaju na ovu vijest ! Dežurna barcina govanca !
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi