I sjajni golman Atletico Madrida se oprostio od Messija
FOTO - EPA

Mnogo gubi Barcelona, ali i La Liga

I sjajni golman Atletico Madrida se oprostio od Messija

A. Beganović

Jedan od najboljih igrača svih vremena, Lionel Messi, novo je pojačanje PSG-a.

Njegov odlazak, osim Barcelone, sasvim sigurno je pogodio i La Ligu, a mnogi igrači španskih klubova po društvenim mrežama se opraštaju od sjajnog Argentinca.

Jedan od onoh koji je poslao poruku je i trenutno jedan od najboljih golmana na svijetu, Jan Oblak.

Golman aktuelnog španskog prvaka Atletico Madrida smatra da je Messi mijenjao način na koji se razmišlja o fudbalu.

“Kroz ovo cijelo vrijeme, Messi je mijenjao način na koji razmišljamo o fudbalu. Da nije njega, La Liga bi bila potpuno drugačija. U najmanju ruku, imao bih malo više utakmica bez primljenog pogotka", istakao je Oblak, pa potom dodao:.

"On nadahnjuje sve da poboljšaju svoju igru. A sada ide za novim snom".

Oglasi

Koji broj će zadužiti Messi?

Francuski mediji tvrde da Messi važe između broja 19 i broja 30, ali da je ipak najbliže ovom drugom broju.

Dosad je taj broj u PSG-u pripadao trećem golmanu Alexanderu Leteliieru, koji je prošle godine došao iz Orleansa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako se to smatra "golmanskim" brojem, PSG će tražiti posebnu dozvolu od Ligue 1. Zanimljivo je da Gianluigi Donnarumma nije mogao uzeti broj 99 u PSG-u pa se odlučio za broj 50. Mario Balotelli je pak nosio 9 u Marseilleu i Nici jer nije mogao igrati s brojem 45, koji je inače nosio gdje god je igrao.

Messi je na potpis dvogodišnjeg ugovora doputovao u društvu članova svoje porodice. Dogovor je postignut još ranije, a jedan od najboljih igrača u historiji će godišnje zarađivati 35 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi