Oblaku se u Atleticu pridružuje još jedan Slovenac?

Simeone traži pojačanje

Oblaku se u Atleticu pridružuje još jedan Slovenac?

Jan Oblak od naredne sezone možda neće biti jedini Slovenac u svlačionici Atletico Madrida.

Kako pišu španski i njemački mediji, Diego Simeone je zainteresovaj za Kevina Kampla, veznog fudbalera koji trenutno nastupa za Bayer Leverkusen.

Kampl je fudbaler koji je ove sezone jedna od rijetkih svijetlih tačaka Apotekara, ali njegov kvalitet ne dolazi do izražaja zbog vrlo loših rezultata koje ovaj tim postiže u Bundesligi.

Ipak, Kampl se istakao na utakmici Bayera i Atletica koja je odigrana u Leverkusenu (2:4) u okviru Lige prvaka, a upravo je na njoj skrenuo pažnju na sebe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kevin Kampl ima 26 godina i u karijeri je do sada nastupao za mlade selekcije Leverkusena, zatim Furtha, Osnabrucka, Aalena, Salzburga i Borussije.

Za reprezentaciju Slovenije je odigrao 24 utakmice i postigao je dva gola, a debitovao je krajem 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi