Obradović na klupi Turova
Novi trener Turova: Saša Obradović

Srbijanski stručnjak pronašao angažman

Obradović na klupi Turova

Poznati košarkaški trener Srbije, Saša Obradović, postao je novi trener poljskog Turova.

Naime, čelnici poljskog vicešampiona, koji će naredne godine nastupati u Eurocupu, saopštili su da su postigli dogovor sa nekadašnjim reprezentativcem bivše SR Jugoslavije.

Obradović je prošle sezone vodio Kijev, ali se zbog finansijskih problema kluba nije dugo zadržao u Ukrajini.

Najveće uspjehe u karijeri napravio je sa ekipom Kelna koju je 2006. godine odveo do naslova prvaka Njemačke. Tada mu je asistent bio bh. trener Draško Prodanović, nekadašnji selektor A A tima.

Turov je prošle sezone igrao u finalu poljskog plej-ofa, u kojem je poražen od Prokoma sa 1:4, a jedan od najzaslužnijih za proboj u vrh bio je Sašo Filipovski, mladi makedonski stručnjak koji je jedno vrijeme sjedio i na klupi Union Olimpije.

Za Turov je do nedavno nastupao Marko Ščekić, bivši igrač banjalučkog Borca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.