Obradović umalo koštao Mažića finala Lige prvaka

Mogao mu upropastiti posao decenije

Obradović umalo koštao Mažića finala Lige prvaka

Srbijanski sudija i jedan od najboljih sudija svijeta Milorad Mažić zamalo je ostao bez finala Lige prvaka.

Podsjetimo, komesar za suđenje UEFA-e Pierluigi Colina ukazao je povjerenje Mažiću i njegovim pomoćnicima da sude veliko finale Lige prvaka u Kijevu. Ipak, drugi srbijanski sudija Srđan Obradović mogao je koštati svog kolegu posla decenije.

Naime, Obradović je u nedjelju dosudio skandalozni penal na utakmici Spartaka iz Subotice i Radničkog iz Niša, a taj video je obišao skoro cijelu Evropu. Došao je i do čelnika UEFA-e koji su ostali šokirani jer se to desilo u ligi u kojoj sudi i Mažić.

Kako prenose "Večernje novosti", u UEFA-i su se šokirali kada su vidjeli podatak da je Obradović sudio više mečeva u Superligi Srbije od Mažića, a isti izvor kaže da bi Colina šansu u finalu Lige prvaka dodijelio drugom sucu da se Obradovićev penal desio nekoliko sedmica ranije.

Naravno, Mažić je jedan od najboljih sudija svijeta i sasvim zasluženo je zaradio poziv u finale Lige prvaka, ali svakako da je Obradović smiješnim penalom bacio mrlju na Superligu i suce koji sude u njoj.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za kraj dodajmo da je pomenuti sudac uhapšen i da mu je određen pritvor od 30 dana, a da je na saslušanju rekao da je greškom dosudio sporni penal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti