Očajni katalonski mediji se prisjetili dana kada je Bayern zabio Realu devet golova

Nakon debakla Barcelone

Očajni katalonski mediji se prisjetili dana kada je Bayern zabio Realu devet golova

Admin Čaušević

Barcelona je u četvrtfinalu Lige prvaka izgubila od Bayerna s 8:2, a katalonski mediji nastoje da ublaže do sada neviđenu sramotu.

Ugledni Mundo Deportivo, list naklonjen Barceloni, se prisjetio susreta igranog prije 40 godina kada je Bayern u prijateljskom duelu s 9:1 pobijedio Real Madrid.

Tada je Kraljeve s klupe vodio legendarni Vujadin Boškov, a još se pamti njegova rečenica: "Draže mi je izgubiti jednu utakmicu s devet golova razlike, nego devet utakmica s jednim golom razlike".

Real se tog ljeta nalazio na pripremama u Njemačkoj, a prvo poluvrijeme susreta završeno je 7:0 za Bayern uz hat-trick Dietera Hoennesa, dva gola je postigao Karl-Heinz Rummenigge. Paul Breitner, Kurt Niedermayer, Wolfgang Kraus i Pasi Rautiainen su bili strijelci preostalih golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Laurie Cunningham je bio strijelac jedinog gola za Real i to is penala. "Nijemci su bili poput aviona", kazao je Antonio García Navajas poslije meča.

Inače, na kraju te sezone Real Madrid je stigao do finala tadašnjeg Kupa prvaka, a u finalu na Parku prinčeva s 1:0 slavio je Liverpool koji je u polufinalu izbacio Bayern.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TiTu
Aha prijateljska utakmica i cetvrt finale UCL toliko su plitki da to uporedjuju. Nek se pozabave problemima u klubu da se ne brukaju vise ...
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi