Očajni Lyon će izgubiti i svoje najveće blago? Real je već krenuo u akciju

Cherki na meti Kraljeva

Očajni Lyon će izgubiti i svoje najveće blago? Real je već krenuo u akciju

Edmir Škorić

Nakon što je odlučeno da prvenstvo Francuske neće biti završeno, Lyon je pao u očaj.

Ovaj tim ostao je bez Evrope, a mogao bi lako da ostane i bez većine kvalitetnih prvotimaca. Navodno je postojala klauzula u ugovorima igrača Lyona da mogu da odu ako klub ne izbori plasman u Evropu.

Pandemija koronavirusa izazvala je ogromne probleme Lyonu, pa će to drugi pokušati da iskoriste. Realu se tako otvara put do potpisa mlade Lyonove zvijezde Rayana Cherkija, kojeg trener Zinedine Zidane itekako cijeni i želi mladog sunarodnjaka među svojim zvijezdama.

Ovaj 16-godišnjak je najmlađi strijelac u Lyonovoj povijesti. Impresionirao je ove sezone u nekim utakmicama, igrao je i u Ligi prvaka, a Real ga pomno prati već neko vrijeme.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Cherki je trebalo da bude budućnost i okosnica Lyonovog tima, ali nakon svega što se ove sezone desilo Lyonu, bit će pravo čudo ako ga klub zadrži i naredne sezone.

Do prekida sezone je odigrao 16 mečeva i postigao osam pogodaka uz tri asistencije, ali pravu šansu tek treba da dobije. Inače, tek će 17. augusta ove godine napuniti 17...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi