Barcelona je na današnji dan prije 11 godina ponizila Kraljeve na Santiago Bernabeu

El Clasico koji se ne zaboravlja

Barcelona je na današnji dan prije 11 godina ponizila Kraljeve na Santiago Bernabeu

E. Čaušević

Barcelona i Real Madrid su prethodnih desetak godina odigrali nekoliko fantastičnih utakmica, ali ruku na srce većinom je katalonski klub bio uspješniji.

Sve je počelo dolaskom Pepa Guardiole na klupu Barcelone na ljeto 2008. godine. Već u prvoj sezoni Barelona je osvojila sve što je mogla, a šlag na tortu bila je nevjerovatna pobjeda u El Clasicu.

Naime, na današnji dan prije 11 godina Barcelona nanijela jedan od najtežih poraza Real Madridu. Katalonci su briljirali na Santiago Bernabeuu i pobijedili sa nevjerovatnih 6:2.

No, ništa nije slutilo da će Kraljevi biti tako poniženi pred svojim navijačima jer su poveli sa 1:0 u 14. minuti kada je pogodio Gonzalo Higuain. No, samo četiri minute kasnije bilo je 1:1, a mrežu Ikera Casillasa zatresao je Thierry Henry.

Već u 20. minuti Barca je vodila sa 2:1. Nakon prekida najviši u kaznenom prostoru Reala bio je Puyol pogađa za preokret Blaugrane. U prvom dijelu vidjeli smo još jedan gol i to ponovo u mreži Casillasa, a ovaj put strijelac je bio Lionel Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je početkom drugog dijela uspio da smanji na 2:3 golom Ramosa, ali su domaći potom doživjeli potom. Henry je pogodio za 2:4, dok je peti gol zabio Messi. Konačnih 2:6u 82. minuti postavio je Gerard Pique.

Barcelona je na taj način zaokružila fantastičnu sezonu u kojoj su postali prvaci Španije i Evrope, te su osvojili Kup Kralja. No, za navijače katalonskog kluba pobjeda u El Clasicu je sigurno bila najslađa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi