Očajno izdanje Željezničara i zaslužen poraz u Krupi
Još jedna blijeda partija Plavih sa Grbavice

Starčević taktički razbio Adžema

Očajno izdanje Željezničara i zaslužen poraz u Krupi

M. Šljivak

Krupa je u 6. kolu Lige za prvaka ugostila Željezničar i na kraju je uz sjajnu igru slavila pobjedu od 2:0 i gostima je otežala borbu za titulu prvaka.

Otvorena igra sa obje strane viđena je u prvom poluvremenu ovog meča. Krupa je dosta hrabro ušla u meč, bili su bolji u uvodnim minutama meča, ali su prvu pravu šansu na utakmici stvorili gosti.

Igrala se 21. minuta kada je Željo umalo poveo. Nakon kornera Ubiparip je iz gužve šutirao, Nikodijević međutim izbacuje loptu sa gol-linije, a ona usput pogađa i prečku.

Zatim je Krupa ponovo preuzela terensku incijativu, a u 30. minuti propuštaju veliku šansu. Marjanović je ukrao loptu Bogičeviću, izašao je sam pred Kjosevskog, ali golman Želje sjajno brani.

Ipak, već u narednom napadu domaći krunišu bolju igru. Odličnu akciju završava Nusmir Fajić i dovodi Krupu u prednost od 1:0.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo previše uzbuđenja. Tim Slobodana Starčevića je bez problema zatvorio sve prilaze golu i na odmor su otišli sa vodstvom od 1:0.

Željo nije napravio ništa ni u drugom poluvremenu. Tim Admira Adžema je bio veoma indisponiran, a kako su igrali dovoljno govori greška koja je dovela do drugog gola Krupe.

U 58. minuti Stojan Vranješ pravi početničku grešku, Balabanović je ukrao loptu, uposlio je Marjanovića koji matira Kjosevskog za vodstvo od 2:0.

Ni nakon drugog primljenog gola tim sa Grbavice nije napravio gotovo ništa u fazi napada. Napadi su im izgledali jalovo i Krupa je bez problema zatvorila prilaze golu. Vrijedi izdvojiti jedino prečku Blagojevića u 89. minuti, ali to je bilo sve od Plavih danas.


Liga za prvaka, 6. kolo:

Krupa - Željezničar 2:0 (Fajić 31', Marjanović 58')

KRUPA: Kutić, Makitan, Dujaković, Vukotić, Nikodijević, Mirosavljević, Nikolić, Balabanović, Aleksić, Fajić, Marjanović.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Graovac, Mehremić, Blagojević, Bogičević, Zakarić, Zajmović, Vranješ, Hajdarević, Osmanković, Ubiparip.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lamela
Bravo Krupa ,.uzmite im i kup.
16 1
ratip irats
Tugo moja, jesu truba oba kluba iz metropole...
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi