Nastavlja se mrtva trka za titulu, novi izazovi pred Željom i Zrinjskim
I Željezničar i Zrinjski danas igraju gostujuće utakmice. Čelik nastavlja borbu za opstanak protiv Borca.

Nastavlja se takmičenje u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak

Nastavlja se mrtva trka za titulu, novi izazovi pred Željom i Zrinjskim

Danas su na rasporedu po dvije utakmice 6. kola u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak, a sve ljubitelje bh. fudbala očekuju zanimljivi mečevi na premijerligaškim terenima.

Zrinjski je u prošlom kolu iskoristio remi Sarajeva i Željezničara na Koševu, pa ja pobjedom na gostovanju kod Krupe ponovo preuzeo prvu poziciju. Plemići se tako nalaze na vrhu tabele Lige za prava sa istim brojem bodova (59) kao i drugoplasirani Željezničar, a danas će gostovati u Bijeljini gdje će odmjeriti snage sa Radnikom.

Jasno je da će Zrinjski ići na pobjedu kako bi zadržao prvo mjesto i nakon šest kola, ali će imati težak zadatak s obzirom da pred sobom ima izuzetno kvalitetnu ekipu Radnika koja je pokazala da se hrabrom i otvorenom igrom može nositi sa najboljim bh. klubovima.

Sigurno je da se izabranici Mladena Žižovića neće braniti ni protiv aktuelnog prvaka BiH. Ipak, pobjeda je imperativ za Mostarce koji će u Bijeljini biti bez Harisa Handžića, Pere Stojkića i Aćimovića koji je obnovio povredu zadnje lože.

Susret Radnika i Zrinjskog počinje u 16:30 sati, dok pola sata kasnije počinje susret u Krupi na Vrbasu gdje gostuje Željezničar.

Baš poput Zrinjskog i Željezničar mora ići na pobjedu, kako ne bi dozvolio Plemićima da odmaknu u utrci koju ova dva kluba vode za titulu prvaka BiH.

Željezničar je vezao dva remija u Ligi za prvaka, ali je srijedu "proradio" na Tušnju i sa 4:1 slavio u revanšu polufinala Kupa BiH protiv Slobode. Sigurno je da je pobjeda na Tušnju pozitivno uticala na atmosferu u ekipi Plavih sa Grbavice, pa će Adžemovi izabranici sa velikim sampouzdanjem istrčati na teren stadiona Krupe.

Krupa se, iako ne bilježi sjajne rezultate u Ligi za prvaka, pokazala kao tvrdi protivnik, pa će pred svojim navijačima sigurno biti dostojan protivnik fudbalerima Željezničara koji, podsjećamo, nemaju mjesta za kalkulacije i moraju ići na trijumf.

Osim takmičenja u Ligi za prvaka, nastavlja se i takmičenje u Ligi za ostanak, a sigurno će vrlo zanimljivo biti na Bilinom polju gdje od 17:00 sati gostuje banjalučki Borac.

Čelik koji je vezao dvije pobjede u odličnom raspoloženju dočekuje Borac, a eventualnom pobjedom bi Zeničani "otvorili vrata" opstanka. Naime, Čelik se nalazi na 11. mjestu sa 24 osvojena boda, a s obzirom da sutra međusobni duel igraju Sloboda i GOŠK koji su iznad Zeničana u sigurnoj zoni sa po 30 bodova, izabranici Edina Pljače imaju priliku prići veoma blizu ovim ekipama sa tri boda protiv Borca.

Ipak, Borac koji ima 31 bod više nema prostora za kiks, pa je sigurno da će i izabranici Darka Vojvodića jurišati na tri boda u Zenici.

Od 17:00 sati počinje i drugi duel današnjeg programa u Ligi za ostanak i to onaj između domaćeg Viteza i Mladosti. Ovaj meč ima najmanju rezultatsku važnost s obzirom da je Vitez već odavno otpisan u borbi za opstanak, dok je Mladost uprkos nekoliko loših rezultata u nizu i dalje, koliko-toliko, sigurna.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je veliki favorit na gostovanju u Krupi na Vrbasu, a kladionica MOZZART daje kvotu 1.50 na pobjedu Plavih sa Grbavice, dok je koeficijent na neriješen rezultat 3.70.

Ukoliko očekujete tvrdu utakmicu, opklada na 0-2 gola se obračunava po kvoti 1.62. Pogledajte sve kvote kladionice Mozzart za duel Krupe i Željezničara!

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti