Hoće li ova izjava donijeti novi razdor između Mbappea i Neymara?

Ocampos vrlo direktan

Hoće li ova izjava donijeti novi razdor između Mbappea i Neymara?

E. Ganibegović

Sportski direktor PSG-a Luis Ocampos privukao je veliku pažnju na sebe nakon posljednje izjave.

Naime, on je izjavio da su transferi Neymara i Mbappea u pariski klub bili greška.

Luis Campos je u intervjuu izjavio kako PSG nije trebao uložiti toliko novca i to u kratkom vremenskom periodu za dva vrlo vrijedna igrača koji igraju na istoj poziciji.

Izjave dolaze u kontekstu u kojem odnos između Kyliana Mbappea i Neymara nije baš dobar, navode francuski mediji.

Luis Campos je nagovijestio da je PSG-ova strategija transfera bila pogrešna i da je ova situacija naštetila klubu.

"Posljednjih godina su se radile greške jer su na istu poziciju angažovana dva igrača. Transfer kampanja nije bila baš dobra, jer je nekoliko fudbalera dovedeno na istu poziciju, a druge pozicije nisu bile pokrivene", rekao je Luis Campos, a prenosi Marca.

Neymar je 2017. prešao u PSG iz FC Barcelone za 222 miliona eura, što je još uvijek najskuplji transfer u historiji fudbala. Kylian Mbappe pridružio se PSG-u iz Monaca, isprva na posudbi, 2017. godine, a tada je plaćeno 180 miliona eura.

Iako PSG pod vodstvom ovih fudbalera uz dodatak Lionela Messija, igra veoma dobro, duo Mbappe-Neymar se uopšte ne podnosi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ugledni francuski list L'Equipe donio je zanimljivu priču i tvrde kako 'Mbappe ne želi Neymara u PSG-u' i piše o veoma napetom odnosu između dvojice fudbalera.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi