Gleda saigrača u lice, slavi s njim, a već dugo mu na pokvaren način zabija nož u leđa
Foto - EPA

Očajan odnos u PSG-u

Gleda saigrača u lice, slavi s njim, a već dugo mu na pokvaren način zabija nož u leđa

M. Šljivak

Već mjesecima unazad priča se o lošim odnosima između Kyliana Mbappea i Neymara.

Iako PSG pod vodstvom ovih fudbalera uz dodatak Lionela Messija, igra veoma dobro, duo Mbappe-Neymar se uopšte ne podnosi.

Ugledni francuski list L'Equipe donio je zanimljivu priču i tvrde kako 'Mbappe ne želi Neymara u PSG-u' i piše o veoma napetom odnosu između dvojice fudbalera.

Mbappe želi da bude glavna zvijezda tima. Navodno je čak tražio i odlazak Brazilca iz kluba, ali to se na kraju nije desilo i Francuz je bio veoma ljut na rukovodstvo kluba.

S druge strane Neymar je razočaran. Ne može da vjeruje da klub dopušta jednom fudbaleru da radi sve što želi i da može zahtijevati određene stvari koje niko drugi ne bi učinio.

Francuski list navodi i da je Lionel Messi pokušao da popravi odnose između kolega. U tome nije uspio i odnos je itekako narušen.

Oglasi

Ne izgleda to sa strane tako. Mbappe i Neymar su nabacili lažne osmijehe i ponašaju se opušteno, pa čak i slave pogotke zajedno kako bi izgledalo da je sve u najboljem redu.

Kylian Mbappe je nedavno priznao kako u reprezentaciji Francuske ima mnogo više slobode nego u PSG-u.

"Ovdje imam mnogo više slobode u igri. U PSG-u to ne postoji. Traže od mene neke druge stvari, potpuno je drugačije", rekao je Mbappe.

Neymar je s druge strane imao zanimljiv odgovor novinara na pitanje o odnosu sa saigračem. Kiselo se nasmijao i otišao kada čuo šta ga pitaju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Brazilac je dosadašnjem dijelu sezone u 11 odigranih utakmica ostvario učinak od 11 pogodaka i osam asistencija. Mbappe je postigao devet golova, ali je bez asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi