Očekivana pobjeda Tottenhama, Carroll heroj West Hama

Premier liga, 22. kolo

Očekivana pobjeda Tottenhama, Carroll heroj West Hama

Završene su tri utakmice večerašnjeg programa 22. kola Premier lige u kojim su ostvareni pretežno očekivani rezultati.

Tottenham je kao gost savladao Swansea rezultatom 2:0, a prvi pogodak na utakmici postigao je Fernando Llorente u 14. minuti susreta i to iz očiglednog ofsajda.

U nastavku utakmice, Swansea je u nekoliko puta ozbiljno zaprijetio Llorisu, pogodili su domaći i stativu ali se rezultat nije mijenjao sve do finiša kada je stigla kazna za promašaje. Delle Ali je u 88. minuti pogodio za 2:0 pa su Spursi proslavili novu pobjedu.

Nakon što je protiv Manchester Cityja bio tragičar zbog promašenog penala u 90. minuti, Luka Milivojević je večeras izrastao u heroja svog tima na gostovanju protiv Southamptona. Domaći su vodili sa 1:0 golom Longa iz 17. minute, ali je Crystal Palace u nastavku stigao do preokreta. Prvi gol je postigao McArthur u 69. minuti, da bi u 80. Milivojević lijepim golom postavio konačnih 2:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na Olimpijskom stadionu u Londonu, West Ham je savladao WBA rezultatom 2:1. Gosti su poveli golom McCleana u 30. minuti, da bi u 59. Carroll pogodio za konačnih 1:1.

Kada se očekivao kraj utakmice, Carrol je u trećoj minuti nadoknade zabio za potpuni preokret i veliku pobjedu West Hama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi