Očekivano: AJ Milano protiv Siene u finalu

Lega Basket, doigravanje

Očekivano: AJ Milano protiv Siene u finalu

Edmir Škorić

Košarkaši Armani Milana slavili su u Sassariju sa 95:76 u šestoj utakmici, te su tako osigurali plasman u finale gdje ih čeka Montepaschi Siena.

Sassari je pred svojim navijačima ispustio priliku da izjednači seriju protiv favorizovanog Milana, koji je na kraju sa 4:2 okončao polufinalnu seriju.

Gosti su  nakon prve četvrtine stekli prednost od osam poena (16:24), a već na poluvremneu je sve bilo gotovo jer je Milan vodio 54:33. 

U nastavku je Sassari uspostavio ravnotežu, ali naravno nije bilo mogućnosti da naprave nešto više.

Keith Langford je predvodio Milan sa 24 poena, 17 je ubacio Gani Lawal, po 12 Curtis Jerrells i Samardo Samuels, a 11 Alessandro Gentile. Kod Sassarija je Drake Diener ubacio 19 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.