Očekivano: Heynckess najbolji trener u 2013. godini

Nagrada Heynckesu

Očekivano: Heynckess najbolji trener u 2013. godini

Edmir Škorić

U švicarskom Zurichu večeras se dijele nagrade za najbolje u nogometu u 2013. godini. 

Na FIFA-inoj gala večeri biraju se najbolji igrač u 2013. godini, najbolja momčad, najbolji trener... Za najboljeg trenera izabran je Jupp Heynckes.

On je s Bayernom osvojio sve što se moglo osvojiti u prošloj sezoni. Osvojio je Bundesligu, njemački Kup, Ligu prvaka... Naslijedio ga je ljetos Pep Guardiola. On je slavio ispred Jurgena Kloppa,  trenera Borussije Dortmund, te Sira Alexa Fergusona, bivšeg menadžera Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Veoma sam zahvalan na ovoj nagradi. Mnogo mi znači što sam je dobio na kraju moje karijere. Ova nagrada nije samo zbog mene, već i zbog cijele ekipe koja je radila sa mnom u klubu. Imali smo svjetske igrače u klubu, i oni su pružali zaista fantastične partije", rekao je Heynckes, dodavši:

"Na niovu je bilo i trenersko osoblje. Želim zahvaliti svima koji su bili uz mene i koji su mi pomogli da stvorim pobjedničku momčad. Prije 10 godina nisam mogao ni zamisliti ovo. Počastvovan sam i sretan što sam ovdje. Hvala vam svima".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.