"Očekivao sam više od Španije"

Luis Aragones nije zadovoljan igrom Španije

"Očekivao sam više od Španije"

Bivši selektor Španije Luis Aragones kaže da nije zadovoljan igrom Španije, uprkos pobjedi protiv Hondurasa u drugoj utakmici grupe H. Španija u posljednjem kolu mora dobiti Čile kako bi prošla dalje.

Prema riječima Luisa Aragonesa, čovjeka koji je sa Španijom prije dvije godine osvojio naslov Evropskog prvaka, Španija ima veliki problem u završnici kada se lopta treba pospremiti u mrežu. Ipak, Aragones se nada kako će se stvari popraviti do posljednje utakmice protiv Čilea.

„Igra Španije ne čini me mirnim. Nismo u dobroj formi, moramo dosta toga popraviti ako mislimo sigurni ući u utakmicu protiv Čilea. Nadam se da će biti mnogo bolje protiv Čilea nego protiv Švicarske i Hondurasa“, kaže Luis Aragones.

„Španija je pobjedila i to je to, ali igra nije bila blistava. Izmjene nisu promijenile stvari na bolje, znam da je dobro kada se upiše pobjeda, ali u odlučujućoj utakmici sve mora biti bolje. Iskreno, ovo nije Španija kakvu sam očekivao“, kaže čovjek koji je prije dvije godine skinuo veliki teret s leđa igrača i navijača Španije osvojivši prvi trofej nakon 44 godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti