Očekuje se povratak Xavija

Očekuje se povratak Xavija

Veznjak Barcelone, Xavi Hernandez, povrijedio se krajem prošlog mjeseca u susretu protiv Villarreala, ali ističe da povreda nije ozbiljnije prirode.

Španski velemajstor je odigrao samo jednu od pet posljednjih utakmica katalonske ekipe. Međutim, potvrdio je u intervjuu za jedan inostrani medij da se ne radi o ozbiljnoj povredi i da ne bi trebalo biti dodatnih komplikacija.

Reprezentativac aktuelnog svjetskog i evropskog prvaka rekao je kako mu nelagodu stvara oticanje noge u posljednjih nekoliko dana, ali ne isključuje mogućnost da bude starter protiv Valencije u nedjelju. 

Susret između Katalonaca i Šišmiša igat će se u okviru 24. kola španske Primere. Ekipa Pepa Guardiole zaostaje deset bodova za vodećim Real Madridom, dok je Valencia trećeplasirana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.