Ochoa izabrao neobičan broj u Standardu
Foto: EPA

Odabran broj

Ochoa izabrao neobičan broj u Standardu

Midhat Šljivak

Meksički golman Guillermo Ochoa postao je član belgijskog Standarda iz Liježa.

Sjajni čuvar mreže odlučio je nakon tri sezone napustiti Malagu i karijeru nastaviti u Belgiji i to u redovima Standarda koji je tako nastavio s dovođenjem poznatih imena između stativa.

Meksikanac je odabrao i broj koji će nositi na dresu. Na iznenađenje svih odabrao je dres sa brojem osam, što je posve neobično za golmana.

Ochoa je po prvi put odlučio da uzme ovako čudan broj. Ovaj 32-godišnji golman je tokom karijere uglavnom nosio brojeve 1 i 13, pa je izbor broja osam potpuno neobičan.

Njegov broj 13 u Standardu nosi kapiten Alexander Scholz , dok je jedinica u vlasništvu iskusnog golmana Jeana-Francoisa Gilleta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi