Od A do Ž: Mourinhova 12-minutna presica glavna tema na Otoku

Portugalac ne želi da šuti

Od A do Ž: Mourinhova 12-minutna presica glavna tema na Otoku

Edmir Škorić

Preko noći je Jose Mourinho postao neznalica i neprijatelj Manchester Uniteda, omražen lik na Old Traffordu.

Sve se, naravno, počelo dešavati kada je Mourinhov United ispao od Seville u osmini finala Lige prvaka, a Portugalac kao argument naveo kako je isti taj United rušio s Portom i Realom.

Time je samo pojačao tenzije, a danas se na presici u 12-minutnom izlaganju pokušao nekako 'oprati', ali i dalje je zadržao svoj stav.

"Mogao sam da budem trener u nekoj drugoj zemlji i u nekoj drugoj ligi i da imam titulu u svom džepu, ali došao sam ovdje i želim biti ovdje i raditi na svoj način. Nema teorije da ću promijeniti pristup. Ne znam da li se slažete s tim, ali kod mene postoji kod koji kaže - svaki zid su zapravo vrata. Neću pobjeći, nestati i okrenuti se poslije zvižduka. Na sljedećem meču ću biti prvi koji će izaći ispred svih", poručio je Mourinho.

"Znam koje su mi obaveze i odgovornosti. Kada sam imao 20 godina, bio sam niko i ništa u nogometu, a s 55 sam to što jesam i tu sam stigao zahvaljujući radu, talentu i karakteru. Vjerujem da je mnogima koji me ne vole bilo teško posljednjih nekoliko godina, a sada za 10 mjeseci nemam nijedan trofej, posljednji sam osvojio prije 10 mjeseci. Izgubio sam od Seville i oni sada mogu da budu sretni", dodao je Portugalac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Iz nekog razloga klubovi poput Barce, Juventusa, Bayerna, Reala... uvijek su u četvrtfinalu, neki drugi poput mog Intera ili Monaca moraju praviti iznenađenje. Ali tu su oni koji su uvijek tu iz nekog razloga. United nije mnogo osvajao Ligu prvaka. Ispadao je 2011. i 2012. godine u grupnoj fazi, 2013. od mog Reala, u 2014. došao je do četvrtfinala, a u 2015. nije igrao Evropu, vratio se 2016. godine i ispao, a 2017. osvojio Ligu Evrope i vratio se u Ligu prvaka. U 2018. godini osvojio je 15 od mogućih 18 bodova u grupi i izgubio u osmini finala. Tokom sedam godina, jednom nije igrao u Evropi, dvaput je ispao u grupi, a najveći uspjeh bio je četvrtfinale i to je realnost. Premier liga je zadnji put osvojena 2013. godine i u naredne četiri godine Utd je bio četvrti, peti, šesti i sedmi. Dakle, od te titule najbolje je bilo četvrto mjesto".

Dotakao se potom Mourinho i Cityja, pa igrača poput Silve i Aguera, koji su ostali u nasljeđu Pepu i trenerima koji dođu iza njega, a pita se gdje su sada i šta rade desetine igrača Uniteda koji su prošle ili pretprošle sezone bili na Old Traffordu. 

"Nekome, ko me naslijedi, ostat će De Geua, Lukaku, Mata, Matić... Ostat će igrači koji imaju karakter, mentalitet, viziju, kvalitet. Neko je s njima radio", poručio je Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi