Od Buffona gori samo Cuadrado
Foto: EPA

Prema portalu whoscored.com

Od Buffona gori samo Cuadrado

S. Bošković

U Cardiffu su večeras fudbaleri Juventusa i Real Madrida odigrali veliko finale ovosezonske Lige prvaka. 

Na kraju su uspješniji bili Madriđani koji su slavili rezultatom 4:1, te osvojili svoj dvanaesti trofej prvaka Evrope, a ujedno i drugi uzastopni. 

Portal specijaliziran za praćenje stastistike igrača whoscored.com dao je ocjene svim igračima Stare dame i Kraljeva, a fudbaleri Juventusa nemaju potrebe da ih gledaju. 

Najgori pojedinac u redovima tima iz Torina bio je Juan Cuadrado koji je dobio ocjenu 4.75. Kolumbijac je u igru ušao u 65. minuti igre, požutio u 72., a pocrvenio u 84. minuti. Nakon Cuadrada najgori pojedinac Juventusa bio je Gianluigi Buffon s ocjenom od 5.34,  a slijede Barzagli i Lemina s ocjenom od 5.86, odnosno 5.87. 

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić našao se u zlatnoj sredini s ocjenom od 6.05, dok je najveću ocjenu za nastup u finalu  iz ekipe Juventusa dobio Mario Mandžukić, strijelac jedinog pogotka za crno-bijele (7.60). 

S druge strane, igračima Real Madrida teško je naći zamjerke za nastup u finalu. Najgoru ocjenu dobio je Morata (6.10), no on je u igru ušao u 88. minuti i nije imao previše prilike da se pokaže. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Keylor Navas je dobio ocjenu 6.71, a  pored  njega jedini koji je počeo od prve minute i imao ocjenu ispod 7 je bio Toni Kroos (6.92). 

Najbolje ocjenjeni igrač kod Madriđana je na kraju bio Casemiro s ocjenom 8.76, postignutim pogotkom, 92.6% tačnih dodavanja i 72 dodira s loptom. Cristiano Ronaldo je za dva postignuta gola dobio je ocjenu 8.44. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi