Od Dinama do Dinama: Neobična priča Fatosa Bećiraja

Ime koje ga prati kroz karijeru

Od Dinama do Dinama: Neobična priča Fatosa Bećiraja

Ime Fatosa Bećiraja dobro je poznato ovdašnjoj sportskoj javnosti.

Povremeni crnogorski reprezentativac rodom sa Kosova ostavio je dubok trag nastupajući za Dinamo Zagreb, čiji je član bio od 2010. do 2014. godine. U modrom dresu je odigrao 90 utakmica, a postigao je 30 golova.

Nakon četiri godine na Maksimiru, Bećiraj je potpisao za kineski Changchun Yatai, gdje je proveo jednu sezonu. Potom je uslijedio povratak u Evropu, a Crnogorac se skrasio u Dinamu, ali ovoga puta onom iz Minska.

U Bjelorusiji je odigrao jednu uspješnu sezonu. Iza sebe ima 23 utakmice i devet pogodaka za klub iz Minska, ali se uprkos tome odlučio na novi izazov.

Bećiraj je danas postao fudbaler još jednog Dinama, i to onog moskovskog. U treći Dinamo je Bećiraj stigao za odštetu od pola miliona eura, a u prvoj izjavi je rekao da je ovaj Dinamo jači od prethodna dva u kojim je igrao, te da je pred njim najveći izazov u dosadašnjoj karijeri.

Da bude još interesantnije, u sva tri Dinama u kojim je nastupao, Bećiraj je nosio broj 21. Crnogorski napadač je istakao i da je sretan što je baš taj broj slobodan i što će njegova zanimljiva tradicija biti nastavljena.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ko zna, možda ga do kraja sezone vidimo i u Dinamu iz Kijeva?

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti