Od dva gola zaostatka do pobjede u sudijskoj nadoknadi: Veliki preokret Švaba u derbiju Cvajte!

2. Bundesliga, 28. kolo

Od dva gola zaostatka do pobjede u sudijskoj nadoknadi: Veliki preokret Švaba u derbiju Cvajte!

Večeras je na Mercedes-Benz Areni odigran derbi 2. Bundeslige. Snage su odmjerili posrnuli njemački velikani Stuttgart i HSV, a na kraju su domaće "Švabe" slavile pobjedu rezultatom 3:2, nakon preokreta.

Utakmica je odlično počela za goste iz Hamburga pošto su u 16. minuti stigli do prednosti zahvaljujući golu glavom Pohjanpala.

Pred odlazak na odmor HSV dobija i penal, a Hunt vara golmana domaćih, šutira po sredini i dovodi goste u prednost od 0:2.

Mirisalo je nakon prvog dijela sve na trijumf HSV-a, ali se Stuttgart budi u nastavku i uspijeva postići tri gola.

Odmah u 47. minuti igre je Endo pogodio nakon ubacivanja Stenzela iz slobodnjaka, da bi do poravnanja Stuttgart došao u 61. minuti.

Odlično su domaći izigrali odbranu HSV-a, a Mangala je izbio sam pred golmana gostiju koji ga ruši. Stuttgart je tako dobio penal, a isti je Gonzalez pretvorio u 2:2.

Stuttgart je u 89. minuti meča bio vrlo blizu potpunog preokreta. Ipak, udarac Pascala Stenzela iz slobodnjaka je zaustavila stativa. Ali, ono što nije uspio Stenzel jeste Castro u drugoj minuti sudijske nadoknade: Gonzalez je probio po lijevom krilu, a Castro smjestio loptu iza leđa golmana HSV-a za veliki preokret i pobjedu Stuttgarta od 3:2.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Stuttgart je velikim trijumfom došao do bodova kojima je prestigao HSV na tabeli. Sada je Stuttgart drugi za 48 bodova, dok je HSV ostao na 46 bodova i pao na treću poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi