Od Kuline do Ćo(r)sovića

Grobari bh. fudbala - po ko zna koji put

Od Kuline do Ćo(r)sovića

Prvi čovjek Slavije iz Lukavice Dragan Kulina, nespretno je postavljen u Komitet za normalizaciju, a da je taj potez bio velika greška svjedoči i novonastala situacija vezana za imenovanje Dragiše Ćo(r)sovića na mjesto predsjednika Komiteta za medije u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

O Draganu Kulini se, manje, više, odavno sve zna, ali, eto, nije se loše podsjetiti ko sve i na koji način kroji sudbinu bh. fudbala.

SportSport.ba je davno upozorio da sportski (ne)radnik, kakav je bez ikakve sumnje Dragan Kulina, ne bi trebao imati mjesta u Komitetu za normalizaciju stanja u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Da podsjetimo, Dragan Kulina je odlukom Disciplinske komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine krajem 2009. godine dobio zabranu vršenja funkcije u trajanju od godinu dana zbog grubog fizičkog napada na kontrolora suđenja Marka Mrkića, nakon utakmice između Slavije i Olimpica.

Osim toga, kako nezvanično saznajemo, Kulina se, navodno, nalazi na podužem spisku funkcionera i sportskih radnika koje njemačko Tužilaštvo u Bochumu sumnjiči za direktnu umiješanost u namještanje utakmica.

I nakon svega toga, Kulina je imenovan za člana Komiteta za normalizaciju i jedan od njegovih prvih, brilijantnih, poteza bio je prijedlog da se za predsjednika Komiteta za medije N/FSBiH imenuje  njegov sugrađanin i radni kolega, Dragiša Ćo(r)sović.

Nažalost, plan Dragana Kuline je upalio i imenovanje Ćo(r)sovića je prošlo, ali to javnosti nije moglo promaći, pa su pojedini članovi Komiteta za normalizaciju već počeli preispitivati odluku o Ćo(r)soviću kao predsjedniku Komiteta za medije.

Za nadati se da će Ivica Osim i društvo zaista prepoznati koga su imenovali na tako bitnu funkciju u N/FSBiH, te da će svoju odluku i promijeniti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.